Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София под

...
Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София под
Коментари Харесай

Валери Жаблянов, „Левицата!“: Върху структурите на БСП бе извършен погром

Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София под надпис " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Участваха бившите водачи на Българска социалистическа партия Георги Първанов и Сергей Станишев. Те обсъдиха как да се промени партията и по какъв начин да бъдат възобновени партийните структури след ръководството на Корнелия Нинова. Според тях Нинова е направила БСП удобна за политическите си съперници.

„ След подобен разгром, мъчно нещо може да бъде възобновено в първичния му вид. А не знам дали е допустимо. Защото умишлените дейности или бездействия на Корнелия Нинова, на груповото управление в лицето на Изпълнителното бюро, в организационно и политическо отношение нанесоха доста вреди през миналите години. Дори те самите не отхвърлят, че Българска социалистическа партия отсъства като организация от цели региони на страната. “

Такова мнение изрази Валери Жаблянов от коалиция „ Левицата! “ в Праймтайм.

„ Това най-релефно се видя на локалните избори – има общини, където Българска социалистическа партия няма определени общински съветници. Не приказваме за това, че в други общини Българска социалистическа партия има общински съветници, по-малко или равни с тези на „ Левицата! “. Което не се дължи на това, че „ Левицата! “ е мародерствала в средите на Българска социалистическа партия - както обича да приказва настоящето управление – а вследствие на дълбокото отчаяние от сегашната политическа линия на Българска социалистическа партия “, изясни той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР